Bloomsbury

Blooms Afrodite

"Alma"

nimi Blooms Afrodite

KTK-II, 04/19
18 + 18 + 18 + 17 = 71p.

-
-

-
-

-
-

-
-

rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
säkä, väri 168cm, tummanruunikko
syntynyt 10.2.2019 (4-vuotias)
kasvattaja Bloomsbury
omistaja meera (VRL-14752)
koulutustaso Vaativa A
painotus kouluratsastus
rekisteritunnus VH19-031-0073

Mä en olisi voinut enempään toivoa meidän ensimmäiseltä kasvatilta. Alma syntyi niin valmiina kuin vaan voi olla ja Alli osoitti, että se on kaiken sen luottamuksen arvoinen. Alli on loistava emä ja se opetti Almasta juuri tällaisen kuin on. Veikeä kilpahevosen alku, joka päivä päivältä muistuttaa enemmän emäänsä.

Alma osaa olla hoitaessa oikein nätisti. Ihmisen on kumminkin muistettava kunnioittaa tammaa ja sen omaa tilaa, sillä näillä eväillä pääsee pitkälle sen kanssa. Tahallaan Alma ei tee koskaan pahaa, mutta jos se vaikkapa tallaa vahingossa varpaille on vain pysyttävä tyynenä. Alma on hieman arka äkkinäisille reaktioille, joten sen kanssa on oltava rauhallisesti. Almasta huomaa heti, että se on hieman ujo, mutta ehdottoman kiltti tamma jolla on tapana hurmata uudetkin tuttavuudet suloisella luonteellaan. Alma on aika itsenäinen ja viihtyy melko paljon omissa oloissaan. Muiden hevosten seurassa Alma onkin usein syrjässä yksin, mutta olemme kuitenkin huomanneet, että se tarvitsee laumaa turvallisen olon saamiseksi. Viisas tamma ei kiinny kovin helposti kehenkään, ja siksi onkin mahtava tunne kun huomaa ansainneensa tamman luottamuksen vihdoinkin. Kun rikkomaton suhde on sinetöity, vain taivas on rajana. Ei kannata kumminkaan tuudittautua liiaksi turvallisuuden tunteeseen vaan on muistettava, että Alma on yhä sama herkkä hevonen, vaikka osoittaakin hieman enemmän luottamusta. Sen vuoksi Almaa ei saisi missään nimessä pakottaa mihinkään väkisin, sillä silloin tamma hermostuu ja mahdollinen vaivalla hankittu luottamus on tipotiessään. Alma ei pidä kovista äänistä tai mistään muustakaan äkkinäisestiä; se on rauhaa ja rutiineja rakastava tamma.

Alma on ratsuna yksinkertaisesti sanottuna aivan mahtava. Sen kun saa kunnolla kuulolle ja välit ovat selvät ratsukon välillä, niin vain taivas on rajana. Alma on herkkä, eteenpäinpyrkivä ja sopivasti energinen. Sillä on luonnostaan kauniit ja suuret liikkeet sekä matkaavoittava askel. Kouluradoilla Alma on itsevarma ja reipas sekä se nauttii, kun pääsee näyttämään taitonsa. Energisyytensä puolesta tamman voisi kuvitella sopivan esteradoillekin, mutta vaikka Alma mielellään hyppääkin esteitä jumppamielessä, niin ei sen tekniikka riitä isompiin esteisiin. Ja tuskin myöskään mielenkiintokaan, vaikka satunnaisesti niiden yli loikkiikin. Kilparadoilla ainoa ongelma saattaa olla Alman turha innokkuus, sillä pieni virheliike tai liian suuri myötäys saattaa aiheuttaa sen, että Alma sinkoaa aivan liian vauhdikkaasti eteenpäin. Hyvällä hallinnalla ja sataprosenttisella keskittymisellä tämä hevonen on mieletön ratsu.

 

Sukuselvitys

Empire Wolf
KTK-II KRJ-II
Erchirion
holst m 166cm
Echo-Echo
Ginnywel
Hollywood Hills
holst rn 168cm
Hollywood Boulevard
Rodeo Queen
Alathea
Ch KTK-I
Capriole
hann trn 171cm
Cocochino
Latisha
Ambrosia
KTK-II
Santiano
Amber Rose

Kilpailut

19.03.19 NJ Burlyhill | 5/11 irtoSERT (pt. birdie)
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos

Päiväkirja

Sisällysluettelo:
Kouluvalmennus I (25.5.19)
Kouluvalmennus II (26.5.19)

Kouluvalmennus I 25.5.2019 — Minni

Seuratessani ratsukoiden verryttelyä minulle kävi nopeasti selväksi että kyseessä olisi nuori hevonen, sillä sen liikkeessä näkyi omanlaisensa raakuus, vaikkakin liikkeessä tuli esiin myös tamman vielä piilossa oleva todellinen potentiaali. Tervehdittyäni ratsastajaa kerroin että heidän kanssaan keskityttäisiin tänään perusjuttuihin ja mahdollisesti seuraavana päivänä kokeiltaisiin jotain ihmeellisempää jos Almaksi esitelty tamma näyttäisi valmiilta.

Nyt ratsastaja sai kuitenkin vain hakea tammaansa hyvään käyntiin joka olisi reipasta sekä eteenin vievää ja ratsastamaan molempiin päätyihin isot pääty-ympyrät pitäen huolen siitä, että Alma taipuisi koko ajan mahdollisimman tasaisesti.

Ratsastaja oli tehnyt hyvän perustyön tamman kanssa sillä vaikka se välillä tekikin rikkoja raville koska ei ollut täysin varma siitä ymmärsikö se ratsastajan avut oikein, pysyi ratsastaja silti selässä tyynenä ja jatkoi ratsastamista pienillä ja kevyillä avuilla mutta silti tukien tammaa tarpeeksi että se löysi luottamuksen ratsastajaansa. Käynnin sujuessa ympyröillä jätettiin tämä tehtävä pois ja ratsukko sai aloittaa loivan kiemura uran.

Tässäkin tehtävässä haettiin vain taipumista sekä eteenpäin vievää suoraa käyntiä. Tehtävässä oli jonkin verran enemmän tekemistä hevoselle nyt kun kyseessä oli nuori ratsu, joten se pidettiin lyhyenä ja parin onnistuneen loivan kiemuran jälkeen annoin ratsastajalle luvan siirtyä raviin ja tehdä ravissa isoja ympyröitä ja kokeilla vain hiljalleen taivuttaa Almaa ympyröillä.

Ravin jälkeen ratsukko sai ottaa itsenäiset laukat ennen loppuverryttelyä.


Kouluvalmennus II 26.5.2019 — Minni

Edelliseen päivään verrattuna Alman liike oli paljon rennomman ja ilmavamman näköistä ja kerroinkin ratsastajalle että nyt nuori näyttää jo kouluratsulta.

Tämän päivän valmennus aloitettiin taas käynnissä ja ratsukko sai tehdä pysähdykset kirjaimiin V,S,C,R,P ja A. Ohjeistin ratsastajaa että pysähdyksen ei tarvitse olla pitkä, mutta jos Alma vain vaikuttaa siltä niin pysähdyksen kestoa voi vaihdella aina eri kirjainten kohdalla.

Ensimmäisillä kerroilla tamma hieman kyseli ratsastajaltaan että mitä häneltä odotetaan, mutta jo muutaman toiston jälkeen tamma alkoi pysähtymään paremmin ja jossain vaiheessa pysähdykset alkoivat olemaan jo niin napakoita, että ratsukko sai vaihtaa suuntaa ja tehdä tehtävän myös toiseen kierrokseen.

Tehtävän sujuessa myös toisteppäin, jätettiin puolet pysähdyksistä pois ja nyt pysähdykset tehtiin V,C,P ja A. Lyhyillä sivuilla ratsastaja sai pyytää Almaa peruuttamaan ja kunhan tamma olisi peruuttanut edes puolikkaan askeleen, sai matka jatkua.

Tehtävän paloitteleminen näytti toimivan hyvin, sillä Alma ei aluksi olisi halunnut ottaa askelia taakseppäin, mutta muutaman toiston jälkeen peruutus onnistui jo parin askeleen verran mikä riittii tälle kertaa ja ratsukko sai suorittaa tehtävän vielä toiseen suuntaan. Uuteen suuntaan tehtävä sujuikin hyvin ja Alma näytti ymmärtävän paremmin ratsastajansa pyynnöt sekä olemaan valmis yrittämään parhaansa vaikka ei vielä osannutkaan tehtävää kunnolla.

Tehtävän sujuttua ratsukko sai vapaat ravit sekä laukat ennen verryttelyä.


VRL-00816

virtuaalihevonen

© Bloomsbury 2019. Kuvat © Gestüt Kuekenmoor.