Bloomsbury

Cressandra vd Halor

"Cressandra"

nimi Cressandra vd Halor

KTK-II, 04/19
17 + 18 + 18 + 17 = 70p.

-
-

-
-

-
-

-
-

rotu, sukupuoli hollantilainen puoliverinen, tamma
säkä, väri 167cm, ruunikonkirjava
syntynyt 17.06.2018 (8-vuotias)
kasvattaja Zonjiet Stud (VRL-00096)
omistaja meera (VRL-14752)
koulutustaso grand prix
painotus kouluratsastus
rekisteritunnus VH19-012-0034

Hoitotoimenpiteet sujuvat mukavissa merkeissä Cressandran kanssa. Se seisoo usein pää roikuksissa ja silmät puoliummessa ollessaan harjattavana, sillä kyseinen toimenpide on sen suosikkeja. Cressandra ei ole herkkänahkainen, joten harjata saa kunnon vedoin, eikä tamma yhtään pahastuisi jos koko harjauksen suorittaisi pelkästään kumisualla. Letitys ja harjan kanssa näpertäminen kuuluvat myös samaan miellyttävään kategoriaan. Kavioita puhdistaessa tamma voi välillä nojata hoitajaa vastaan eikä kannattele kunnolla itse jalkaansa, mutta käskemällä se usein loppuu. Satulan saa vikkelästi selkään, mutta satulavyön kiristämisen kohdalla tamma voi hiukan pullistella. Suitsituksen kanssa ei koidu ongelmia, sillä tamma rupeaa usein sopivasti juuri haukottelemaan. Vanhemmalla iällä Cressandra on mieltynyt entistä enemmän hieromiseen eli eläkeläistamma saakin hierontaa muutaman kerran kuukaudessa. Se pitää Cressandran mielen virkeänä ja lihakset rentoina.

Cressandra viihtyy laitumella etäällä muista hevosista, omissa oloissaan. Se ei ole eikä yritäkään olla lauman johtajuushierarkiassa ylimmäisenä vaan omistaa melko sovittelevan ja alistuvan asenteen muita hevosia kohtaan. Siitä huolimatta se ei ole koskaan joutunut nokittavaksi laumassa vaan on aina jätetty rauhaan, joka jo kertoo paljon sen toimeentulevasta luonteesta. Cressandra on helppo viedä laitumeen ja hakea sieltä, mutta hankalampi osuus onkin sen peseminen, sillä Cressandra rakastaa mutakylpyjä! Tamman valkeita kohtia saakin pestä oikein antaumuksella, että sen saa jälleen puhtaaksi.

Ratsuna Cressandra on ponnekas ja energinen, osaavalla ratsastajalla erittäin eteenpäinpyrkivä sekä yritteliäs. Kuuliaisen tamman kanssa on helppo löytää oikea tuntuma ja yhteinen sävel, sillä se yrittää aktiivisesti miellyttää ratsastajaansa ja reagoi herkästi apuihin. Cressandra on osaava ratsu ja se olisi voinut soveltua esteradoillekin, mutta todellinen liekki syttyy sen päästessä koulukiemuroiden pariin. Miksi siis tukahduttaa sitä liekkiä loikkimalla esteiden yli, kun voi antaa sen liekin syttyä ja roihuta kouluradoilla? Hyvällä ratsastajan ja ratsun välisellä yhteistyöllä Cressandra todellakin näyttää parhaat puolensa, ja ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen.

Cressandralla on luonnostaan erittäin hienot askellajit ja liikkeet, todennäköisesti perintöä sen upeilta vanhemmilta. Jo pelkästään käynti ja ravi ovat tuoneet paljon lisäpisteitä tammalle kouluradoille, mutta laukka on se, joka eniten kohauttaa yleisöä kerta toisensa jälkeen. Se on energistä, hallittua ja pyörivää, mutta ennen kaikkea suurta. Sitä täytyykin muistaa aina lyhentää reippaasti, koska muuten koko pyöreästi kulkeva pakka hajoaa. Monesti treenin alussa eläkeläisrouvaa saakin pidätellä ja työstää sitä hallintaan, sillä tamma on aina sen verran energinen päästessään töihin. Kannattaakin siis antaa sen laukata pahimmat energianpuuskat pois, jonka jälkeen sen liikkeetkin ovat rennompia. Lämmittelyssä on syytä muistaa treenata laukan lyhentämistä ja tiivistämistä, paljon taivutuksia ja laukanvaihtoja. Hyvä lämmittely on Cressandran kanssa äärimmäisen tärkeää.

Kilpailuissa Cressandra osaa käyttäytyä rauhallisesti ja maltillisesti, eikä turhia stressaa kuljetusmatkoistakaan. Onhan se tottunut matkustaja. Kisapaikalle tultaessa tamma nuuhkaisee ilmaa ja silmäilee ympärilleen hieman tavallista kiinnostuneempana, mutta pian sekin into laantuu ja Cressandra on kuin kotonaan. Kilparadalla mikään ei herpaannuta tamman keskittymistä ja se suoriutuu yhtä mallikkaasti kuin kotonakin, jos ei paremminkin. Tamman kanssa on aina mukava matkustaa milloin mihinkin, kun se on niin helppo ja itse rauhallisuuden perikuva. Sen saa lastattua traileriin yksin ja otettua sieltä myös itse pois eli edes apukäsiä ei tarvitse värvätä mukaan.

 

Sukuselvitys

Gold Snafu At
KTK-II
Glass Slipper FW
KTK-I KRJ-I KWPN-I
Revenue L
KRJ-I
Hillview Galadrielle
KRJ-II
le Rêve Keeta
KRJ-I YLA1 KTK-II
Encryption of Satyr
KRJ-I KTK-II
Kiowa Mousse
KRJ-II KTK-II
Cressida vd Halor
KTK-III
Berenzen
KTK-III
Arko III
Silvios Linda
Calettina vd Halor
KRJ-II
Boticelli
Ch KTK-III KRJ-I
Cerita
VIR MVA Ch KTK-III KRJ-II

Kilpailut

Huomioithan, että vain sijoitukset merkataan kilpailukalenteriin!

16.03.19 KRJ Caswell, GP: 5/30
17.03.19 KRJ Caswell, GP: 3/30
21.03.19 KRJ Caswell, GP: 1/30
17.03.19 KRJ Susiraja, GP: 3/30
22.03.19 KRJ Susiraja, GP: 2/30
24.03.19 KRJ Susiraja, GP: 4/30
13.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 6/40
13.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 2/40
15.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 3/40
16.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 5/40
18.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 5/40
21.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 5/40
26.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 6/40
30.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 2/40
31.03.19 KRJ Sardonic Sporthorses, GP: 5/40
23.03.19 KRJ Duán Stable, GP: 1/30
02.04.19 KRJ Duán Stable, GP: 4/30
04.04.19 KRJ Duán Stable, GP: 3/30
08.04.19 KRJ Chowter Sporthorses, GP: 2/30
19.04.19 KRJ Chowter Sporthorses, GP: 3/30
Cressandra on kilpaillut porrastetuissa koulukisoissa
tasolle 9 pistein 4893.01p.

Päiväkirja

Sisällysluettelo:
Suunnitelmissa Cressandra (30.6.18)

Suunnitelmissa Cressandra 30.6.2018 — HM

Gold Snafu At oli ollut meillä iät ja ajat, olimme jo pitkään halunneet käyttää oria jalostuksessa mutta ikinä ei ollut sopivaa tilaisuutta. Kun Gold Snafu At alkoi jo lähennellä pappaikää, päätimme Jasperin kanssa että nyt oli pakko jättää orista varsa kotiin. Gold Snafu At polveutui edesmenneestä rakkaasta oristani, Glass Slipperistä ja Gold Snafun oli tarkoitus päästä jatkamaan sukuansa sekä erityisesti seuraamaan isänsä kavioiden jälkiä. Koska asiat eivät menneet halutulla tavalla, päädyimme lopulta testaamaan Gold Snafun ja kävi ilmi että orin hedelmällisyys ei ollut kovin hyvä. Päätimme kuitenkin ottaa riskin ja valitsimme orille Cressida nimisen tamman, joka oli jo ennestään varsonut. Olimme varautuneet takaiskuihin Cressidaa astuttaessa ja ymmärsimme että tamma ei välttämättä tiinehtyisi ensimmäisellä kerralla. Kun epäonnistuneita yrityksiä oli jo takana neljä, olimme jo lähes luopuneet toivosta mutta päätimme yrittää vielä viimeisen, viidennen kerran. Viidennellä kerralla lykästi ja Cressida tiinehtyi, josta olimme valtavan huojentuneita. Cressidan edellisessä tiineydessä ei ollut mitään komplikaatioita ja tälläkin kertaa kaikki sujui miten pitikin. Gold Snafun suhteen päätimme että emme missään nimessä käyttäisi oria ulkopuoliseen jalostukseen ja tallin omille tammoille vain siinä tilanteessa jos olisi aivan välttämätön tilanne. Cressida varssoi lopulta kauniin mustanruunikon tobianon tammavarsan, joka oli kuin ilmetty emänsä tuoden elävästi mieleen sen illan kuin Cressida syntyi. Päätimme nimetä tammavarsan Cressandraksi emälinjansa mukaan. Cressandra oli hyvin poikkeuksellinen varsa, joka oli luonteeltaan hyvin rohkea ja sosiaalinen rakastaen olla rapsutettavana ollen onnellisimmillaan juuri ihmisten sylissä. Vitsailimme usein siitä miten Cressandra oli kuin pieni sylikoira viihtyen enemmän ihmisten seurassa kuin muiden hevosten. Olisipa Cressandra tullut toimeen yhtä hyvin muidenkin hevosten kanssa ja olla haastamatta jatkuvasti laumatovereitaan.

VRL-00816

virtuaalihevonen

© Bloomsbury 2019. Kuvat © Dressuurstal ten Heuvel, with permission.