Bloomsbury

Sokerikuun Leviathan

"Lennu"

nimi Sokerikuun Leviathan

-
-

-
-

-
-

-
-

-
-

rotu, sukupuoli westfalen, ori
säkä, väri 169cm, tummanruunikko
syntynyt 25.2.2019 (1-vuotias)
kasvattaja Moon Sugar Ltd
omistaja meera (VRL-14752)
koulutustaso 160cm
painotus esteratsastus
rekisteritunnus VH19-048-0006

Lennu muutti Bloomsburyyn suoraan kasvattajaltaan Moonsugarista helmikuussa 2018. Suoraan sanoen emme etsineet talliin uutta kilpahevosta, mutta myynti-ilmoitus vei huomioni yhä uudelleen. Ostopäätöksen tein viimeistään silloin, kun näin oria irtohypytettävän; mieletön ponnistuskyky ja räiskyvä reaktiviisuus vetivät mua puoleensa - juuri tällaisen hevosen haluan! Lennu on vastannut kaikkia odotuksiani reippaudellaan ja uskomattomalla suorituskyvyllään. Täytyy myöntää, että myös orin sosiaalisuus on tehnyt suuren vaikutuksen.

Lennun hoitaminen on helppoa ja hauskaa, sillä se rakastaa huomiota ja ihmisten kanssa puuhastelua. Se rakastaa sitä melkein - mutta vain melkein - yhtä paljon kuin porkkanoita. Joskus epäilem, että se ymmärtää porkkana-sanan, koska jos sen mainitsee, niin voit olla varma, että taskusi ja takinalusesi tutkitaan gestapomaisesti jättämättä mitään tarkistamatta. Lennu puhisee ja tonkii, sen on löydettävä porkkanakätkö! En voi tästä syyttää kuin itseäni, sillä Lennun ollessa varsa annoin sen ottaa porkkanat takintaskusta. Mutta se niistä porkkanoista; hoitotoimenpiteet sujuvat yleensä todella mallikkaasti. Palkinnoksi Lennulle voi antaa kuitenkin toisinaan porkkanan jos toisenkin, jos on oikein hövelillä tuulella. Kaviot nousevat ongelmitta, varusteet sujahtavat päälle helposti ja pesukarsinassa olo on yhtä leikkiä Lennulle. Ihanin on kuitenkin jos joku oikein jaksaa sitä rapsuttaa ja raaputella sualla pyörivin liikkein, silloin tämä hevonen on taivaissa!

Ratsastaessa Lennu reagoi kaikkeen nopeasti, oli kyseessä sitten avut, jännittävä uusia asia tai vaikkapa vain esteet. Ratsuna se ei sovellu aralle ihmiselle, sillä sitä täytyy koko ajan ratsastaa vaikkei ori olekaan laiska. Mikäli avut unohtuvat, niin tuloksena on jännittymiselle altis ja hermostunut hevonen, joka ei kykene keskittymään. Lennu on nopea oppimaan, mutta kaipaa sileällä monenlaista tehtävää; useat toistot saavat orin käymään usein ylikierroksilla, jolloin tuloksena on lähinnä katastrofi. Voisi sanoa, että Lennu on yhden ihmisen hevonen, koska se vaatii tietynlaiset avut ja rutiinit toimiakseen ja käyttäytyäkseen kunnollisen koulutuksen saaneen hevosen tavoin.

Esteillä Lennu on näppärä ja nopea hevonen, joka ei turhia kyttäile tai kieltele. Sillä on hyvä hyppytyyli ja luonnostaan taitoa esteille kunhan ratsastaja vain osaa tuoda nämä ominaisuudet esille. Lennu saattaa kuumua helosti, joten ratsastajalta tulee löytyä kylmäpäisyyttä ja rauhallisuutta. Rataesteillä Lennun laukka voi nopeasti lähteä liian vauhdikkaaksi ja ennen kuin huomaatkaan, niin ori vie sinua kuin halpaa rättiä. Tarkalla ratsastuksella ja hyvällä yhteistyöllä tätä ei kuitenkaan tapahdu, joten ratsastajalta vaaditaan myös tarkkuutta ja taitoa ettei jää suuhun kiinni esteen aikana. Lennu on siis erittäin herkkä ratsu; mikäli sitä ohjaa liian kovalla kädellä tai raskaalla istunnalla, niin se voi purra kuolaimeen kiinni. Osaavilla ratsastajilla Lennu toimii oikein sujuvassa yhteistyössä. Parhaimmillaan näyttää kuin Lennu toimisi ajatuksesta! Sen askeleet ovat näyttävät ja suuret, mutta kuitenkin hyvin hallittavissa. Olen aina tykännyt Lennun ratsastettavuudesta sen herkkyyden, miellyttämisenhalun ja ahkeruuden vuoksi.

 

Sukuselvitys

GNs Loki
GCh, SCh, WCh
GN Lexley Winds
HotY RHotY HoF ICh SCh DCh
Lachen
YLA2
She's Like Heroin
Silberpfeils Thirza GN
württ rn
Thunderbird
Mirror Of Silence
Waldnerr SWA
DCh
Waltendro
westf trn 167cm
Wedemark Sebastien
Marsannay 285
Anteater SWA
westf rn 170cm
Fredsion
Antelope H
ERJ-I

Ulkomaalaisten hevosten sivuilla oleva käyttäjätunnus on user, salasana on arabians!

Kilpailut

Huomioithan, että vain sijoitukset merkataan kilpailukalenteriin!

21.04.19 NJ Stall Fernweh
(lk 12: kaikkien rotujen maitovarsat)
Tulos, päätuomari yersinio
-
-

Päiväkirja

Sisällysluettelo:
valkka (00.0.19)
päivimerkintä (0.00.19)

valkka 00.0.2019 — meera


päikky 00.0.2019 — meera


VRL-00816

virtuaalihevonen

© Bloomsbury 2019. Kuvat © Beate Langels.