Bloomsbury

Sokerikuun Leviathan

"Lennu"

nimi Sokerikuun Leviathan

-
-

-
-

-
-

-
-

-
-

rotu, sukupuoli westfalen, ori
säkä, väri 169cm, tummanruunikko
syntynyt 25.2.2019 (0-vuotias)
kasvattaja Moon Sugar Ltd
omistaja meera (VRL-14752)
koulutustaso 160cm
painotus esteratsastus
rekisteritunnus VH19-000-0000

Kun mä ajattelin, että astutan Allin ja pidän siitä vielä ainakin yhden varsan kotona, niin en tajunnut, mihin soppaan itseni laitoin. Niitä jalostukseen tarjottavia oriehdokkaita tuli aivan kamalan paljon, ja mulla kesti siinä valinnassa tosi kauan! Hitsi vie me niitä yks viikonloppu Blankan kanssa selattiin ja tutkittiin samalla tuhoten pullollisen valkkaria. Kahden oriehdokkaan välillä painittiin hyvän aikaa, mutta valinta kääntyi Zonjiet Studin Dominoon, joka oli valtavan hieno trakehner. Ja ori oli nappivalinta, sillä katsokaa nyt Dodoa. Se on u-pe-a! Mä olen sulaa vahaa mun kasvatin edessä, koska siitä tuli kertakaikkisen hieno Uljas Musta.

Lennun hoitaminen on helppoa ja hauskaa, sillä se rakastaa huomiota ja ihmisten kanssa puuhastelua. Se rakastaa sitä melkein - mutta vain melkein - yhtä paljon kuin porkkanoita. Joskus epäilem, että se ymmärtää porkkana-sanan, koska jos sen mainitsee, niin voit olla varma, että taskusi ja takinalusesi tutkitaan gestapomaisesti jättämättä mitään tarkistamatta. Lennu puhisee ja tonkii, sen on löydettävä porkkanakätkö! En voi tästä syyttää kuin itseäni, sillä Lennun ollessa varsa annoin sen ottaa porkkanat takintaskusta. Mutta se niistä porkkanoista; hoitotoimenpiteet sujuvat yleensä todella mallikkaasti. Palkinnoksi Lennulle voi antaa kuitenkin toisinaan porkkanan jos toisenkin, jos on oikein hövelillä tuulella. Kaviot nousevat ongelitta, varusteet sujahtavat päälle helposti ja pesukarsinassa olo on yhtä leikkiä Lennulle. Ihanin on kuitenkin jos joku oikein jaksaa sitä rapsuttaa ja raaputella sualla pyörivin liikkein, silloin tämä hevonen on taivaissa!

Esteillä Lennu on näppärä ja nopea hevonen, joka ei turhia kyttäile tai kieltele. Sillä on hyvä hyppytyyli ja luonnostaan taitoa esteille kunhan ratsastaja vain osaa tuoda nämä ominaisuudet esille. Lennu saattaa kuumua helosti, joten ratsastajalta tulee löytyä kylmäpäisyyttä ja rauhallisuutta. Rataesteillä Lennun laukka voi nopeasti lähteä liian vauhdikkaaksi ja ennen kuin huomaatkaan, niin ori vie sinua kuin halpaa rättiä. Tarkalla ratsastuksella ja hyvällä yhteistyöllä tätä ei kuitenkaan tapahdu, joten ratsastajalta vaaditaan myös tarkkuutta ja taioa ettei jää suuhun kiinni esteen aikana. Lennu on siis erittäin herkkä ratsu; mikäli sitä ohjaa liian kovalla kädellä tai raskaalla istunnalla, niin se voi purra kuolaimeen kiinni. Osaavilla ratsastajilla Lenny toimii oikein sujuvassa yhteistyössä. Parhaimmillaan näyttää kuin Lennu toimisi ajatuksesta! Sen askeleet ovat näyttävät ja suuret, mutta kuitenkin hyvin hallittavissa. Olen aina tykännyt Lennun ratsastettavuudesta sen herkkyyden, miellyttämisenhalun ja ahkeruuden vuoksi.

 

Sukuselvitys

GNs Loki
GCh, SCh, WCh
GN Lexley Winds
HotY RHotY HoF ICh SCh DCh
Lachen
YLA2
She's Like Heroin
Silberpfeils Thirza GN Thunderbird
Mirror Of Silence
Waldnerr SWA
DCh
Waltendro Wedemark Sebastien
Marsannay 285
Anteater SWA Fredsion
Antelope H
ERJ-I

Ulkomaalaisten hevosten sivuilla oleva käyttäjätunnus on user, salasana on arabians!

Kilpailut

Huomioithan, että vain sijoitukset merkataan kilpailukalenteriin!

-
-
-

Päiväkirja

Sisällysluettelo:
valkka (00.0.19)
päivimerkintä (0.00.19)

valkka 00.0.2019 — meera


päikky 00.0.2019 — meera


VRL-00816

virtuaalihevonen

© Bloomsbury 2019. Kuvat © Beate Langels.