Bloomsbury

Mahogany des Îles

"Olive"

nimi Mahogany des Îles

KTK-II, 04/19
18 + 18 + 19 + 19 = 74p.

-
-

-
-

-
-

-
-

rotu, sukupuoli westfalen, ori
säkä, väri 167cm, rautias
syntynyt 29.1.2019 (2-vuotias)
kasvattaja Leah, Cour des Îles
omistaja meera (VRL-14752)
koulutustaso Grand Prix
painotus kouluratsastus
rekisteritunnus VH19-048-0005

Ajattelin yhtenä iltana, että meidän pitäisi vähentää koulupuokkien määrää. Tai siis nykyisistä ei tietenkään luovuttaisi, mutta lisää ei ostettaisi. Kun se esteratsastus on ollut aina mun juttu ja tulee olemaan. Seuraavana aamuna ratsastin Reinon maneesissa ja en kestä, miten upealle se tuntui! Ihan kuin olisi ollut keinuhevosen kyydissä. Olin seitsemännessä taivaassa ja unohdin koko "koulupuokit pois mun tallista!!"-manauksen. Samana iltana istuin sohvalla selaamassa kännykän avulla nettiä. Ja siellä se oli! Rautias, kohta parin vuoden ikäinen westfaleninhevosori, Cour des Îlesin tuotantoa. Mahoganyn punainen karva kiilsi siinä kuvassa kuin se olisi öljytty. Tottakai mä tarjosin siitä ja tottakai se muutti meille, vaikka Scuderia Sierra tarjosi pahan vastuksen.

Hoidettavana ja muutoinkin käsiteltäessä Mahogany käyttäytyy nätisti ja ottaa ihmisen huomioon. Herrasmiesmäisen käytöksen ei kumminkaan saa antaa johtaa liikaa harhaan. Mahogany on nimittäin kaiken hyvän ohella myös todella utelias ja lähteekin mielellään seuraamaan ihmistä vaikka ulos karsinasta, jos sitä ei ole sidottu mihinkään kiinni. Kiinnitettynä Mahogany kyllä pysyy kuuliaisesti paikallaan, vaikka hoitaja olisikin poissa pidempään. Oria harjatessa ei tarvitse miettiä, että miltä puolelta voi kiertää toiselle puolelle. Mahogany ei nimittäin lotkauta korvaansakaan, ei edes vaikka hoitaja päättäisi kiertää sen takaa. On kuitenkin huomaavaista, omien varpaidensakin puolesta, liu'uttaa kättä orin lapoja pitkin edestä mennessään, sillä Mahogany saattaa erehtyä väistämään väärään suuntaan.

Kengitykset, eläinlääkärintarkastukset sekä muut harvemmin suoritettavat toimenpiteet ovat aina sujuneet orin kanssa hyvin. Varustaessa Mahogany terästäytyy, mikäli se on harjatessa antanut itsensä rentoutua kunnolla. Ori ei kuitenkaan ala hyöriä vaan antaa ylellisen empaattisesti varustaa itsensä helpoimman kautta. Mahogany saattaa kiihdytellä hieman karsinasta lähdettäessä, mutta muutoin se ei ole rynnimiseen intoutuvaa tyyppiä. Se kokee parhaaksi antaa taluttajan määrät tahdin ja suunnan. Tammojenkaan seurassa Mahogany ei ole kuin hieman täpinöissään, sillä onhan sen kilpailupaikoilla tottunut tammojen läsnäoloon täyspäiväisesti.

Nykyään ori kulkee hyvin kouluradoilla grand prix-tason asiat ja on varsin näyttävän näköinen ryhdikkyydessään. Mahoganya saa kuitenkin jumpata kunnolla ennen kuin se alkaa kokoamaan itseään ja saa moottorinsa käyntiin. Aamu-unisena hevosena Mahogany ei ole yleensä parhaimmillaan aamutuimaan, mutta saa kumminkin itsestään ihan hyvin irti, kun sen kanssa jaksaa kunnolla tehdä alkuverryttelyt. Mahogany kasvoi kokoaan todella pitkään eikä se ollut heti ikätovereidensa kanssa kilpailemassa paremmuustittelistä. Mutta nyt kahdeksanvuotias Mahogany näyttää kovasti lupaavalta kouluhevoselta. Se on saanut kasvaa rauhassa sekä kerännyt myös rutiinia harjoituskilpailuista, jotka ovat tehneet sille erityisen hyvää. En ole kiirehtinyt orin kanssa yhtään, sillä voin veikata jo valmiiksi ettei siitä olisi seurannut Mahoganyn kanssa mitään hyvää. Tavoitteenani on kumminkin ollut saada orista tasokas kilparatsu, jolla on markkinarakoa tulevaisuudessa jalostusmarkkinoilla.

Ratsastaessa Mahogany kulkee nätisti avuilla ja yrittää aina parhaansa. Se kumminkin tarvitsee ratsastajan, jolla on kevyt käsi, koska Mahogany on hieman herkkä suustaan. Jos ratsastaja jää roikkumaan liiaksi ohjaan tai on liian raskas kätinen, niin saattaa Mahogany ruveta viskomaan ja nykimään päätään paetakseen epämiellyttävää tunnetta. Tällöin tuntuman säilyttäminen on mahdotonta. Helläkätisen ratsastajan kanssa se kuitenkin liikkuu varsin hienosti. Mahoganyn käynti on rentoa ja matkaavoittavaa, ravi puolestaan suurta ja melko vaikeasti istuttavaa ennen kuin sen saa kunnolla koottua. Laukka on myös suurta, mutta ori osaa liikkua hienosti kootussa laukassa. Kouluratsuna siis Mahoganyssa on kipinää kavioissa sekä tietynlaista reaktiivisuutta; joskus se on vähän hankalaa saada kompensoitua asiat oikealle mallille.

 

SukuselvitysGranite du Milly
KTK-II
Great Plains
kwpn rt tobiano 171cm
Great Spirit
KRJ-I
Liveza
KRJ-I
Sandrine Prime
sf rn 164cm
Magellanic
Siryn


Palaysia des Îles
VIR MVA Ch KTK-II
Pepito At
KTK-I
Perpignan
Ethereal
VIR MVA Ch
Chancery Lane 13
Ch KTK-II KRJ-I
Cincinnati
KTK-II
Piccadilly Circus
KTK-III

Kilpailut

19.03.19 NJ Burlyhill | 3/11 irtoSERT (pt. birdie)
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos

Päiväkirja

Sisällysluettelo:
valmennus (1.2.19)

valmennus 1.2.2019 — meera


VRL-00816

virtuaalihevonen

© Bloomsbury 2019. Kuvat © Pictures from the stable of Nymphenburg, with permission.