Bloomsbury

She Is My Sin F

"Myy"

nimi She Is My Sin F

KTK-II, 04/19
19 + 19 + 19 + 19 = 76p.

-
-

-
-

-
-

-
-

rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
säkä, väri 166cm, ruunikko
syntynyt 2.9.2018 (6-vuotias)
kasvattaja Faconde
omistaja meera (VRL-14752)
koulutustaso grand prix
painotus kouluratsastus
rekisteritunnus VH19-031-0095

Myy on varsinainen ikuinen draamaqueen. Mikään ei ole koskaan, milloinkaan hyvin ja aina kaikki on kamalaa sekä kurjaa. Jos joskus kaikki on hyvin, ei sekään kestä kauaa. Upea ratsu ja hieno valjakkohevonen, jonka kanssa on vain hyvin vaikeaa tehdä yhteistyötä. Olisihan se ihanaa, jos Myy joskus esittelisi taitojaan ilman pitkää, raskasta väittelyä.

Hoidettavana Myy on välillä erittäin rasittava tai toisinaan vain järkyttävän hankala. Tamma osoittaa suoraan mielipiteensä kaikesta, mitä teet eikä jätä mitään arvailujenvaraan. Toisinsanottuna se potkii, puree, näykkii, luimii ja joskus yrittää hyppiä myös takajaloilleen - oikein ihana hevonen, eikö? Toisinaan tyytyy olemaan vain erittäin hapan sitruuna, luimien sekä kiristellen purukalustoaan. Silloin kannattaa ottaa hetkestä ilo irti, koska todennäköisesti viimeistään seuraavana päivänä alkaa taas draamailu, teet sitten mitä hyvänsä. Ei tykkää silittelystä, ei harjaamisesta - ja voi luoja jos kosket sen kavioihin, vihaa varusteita, harjaan ei saa koskea ja älä edes yritä loimittaa tätä tapausta. Toki ollessasi oikein määrätietoinen ja hurja, antaa Myy tehdä kaiken pakollisen - mutta neuvotelkaa ensin, jottet saa kaviosta. Käytävällä, molemmin puolin sidottuna, saattaa käyttäytyä hieman paremmin, mutta auta armias, jos tiputat harjan tai suitset - ihan järkyttävä moka, oletpa kömpelö!

Ratsuna Myy olisi upea näky. Mutta voi että, kun tamma vain toimisi oikein. Kulkee kyllä oikein päin ja liikkuu suloisesti liihotellen. Jos kuitenkin erehdyt tekemään vääriä apuja tai pyydät liikaa, seuraa siitä usein villejä pukkisarjoja, takajaloille loikkimista ja erittäin tammamaisia - sotamaisia - kiljahduksia. Mikäli olet kuitenkin tottunut ratsastamaan räjähtävällä pommilla, ei huolta, tulette toimeen varmasti! Myy tarvitsee ratsastajalta hyvin pitkää pinnaa, määrätietoisia otteita sekä paljon varovaisia ja tarkkoja apuja. Kulkee upeasti itsensä kantaen, jos saat tamman ratsastettua läpi.

Esteratsuna ei ehkä mikään tykinkuula. Hyppää kyllä ihan loistavalla tekniikalla, jos katsotaan pukkiloikkia. Toki osaa hypätä ihan esteitäkin, eri asia on, tekeekö Myy niin. Melko taitava, mutta erittäin kuuma esteratsu, josta olisi kuitenkin ainesta vaikka mihin. Tietysti haittana saattavat myös olla ne ikuiset vaaleanpunaiset elefantit, joita kukaan muu ei näe. Myyhan on vain väärinymmärretty hieno nainen! Maastoon lähtemistä voi kokeilla ihan omalla onnellaan. Kaverin kanssa onnistuu varmasti, mutta yksin ei kannata ehkä kokeilla. Rohkean kaverin kanssa käyttäytyy jopa siedettävästi ja saattaa rentoutuakin hiukan. Mutta yksin ollessaan näkee mörköjä joka paikassa, koko ajan ja aina.

Kouluhevosena Myy on hienoakin hienompi ja todellinen liitokavio. Ei yleensä niinkään tee mitään typeryyksiä, mutta vauhtia on usein aivan liikaa. Lisäksi kaikki on kovin pelottavaa. Taitavalla kuskilla osaa kyllä käyttäytyä ja selkeästi hapannaamasta kuoriutuu hieno kouluratsu! Ehkäpä ainut asia, josta tamma pitää ja jossa se esittelee osaamistaan sekä näyttävyyttään.

Kaikenlaisessa muussa tekemisessä Myy on hyvin arvaamaton. Oli kyseessä taluttaminen tai maastatyöskentely, ei ikinä voi olla varma, mitä Myyn mielessä liikkuu. Harvoin osoittaa vihreää valoa millekään, mitä ehdotetaan. Taluttaessa kannattaa ainakin varautua kuolaimilla ja eläinlääkäriin sekä kengittäjään rauhoituksella. Lisäksi traileriin tämä tamma ei mene, jos siellä ei ole kaveria - eikä varmasti mene, jos ei kirjaimellisesti pakoteta.

Erittäin omalaatuinen ja vaikea tamma, jota monet sanoisivat ongelmahevoseksi. Mutta ehkäpä Myy on vain oikeasti väärinymmärretty, herkkä hevonen.

 

Sukuselvitys

GW Surrender
holst trt 167cm
Cariboo O'Polo
YLA3
Johnny D
YLA3
Damn Monkeys
YLA3
Fade To Black MHW
KTK-III KRJ-I YLA2
Dirty White Boy
KRJ-II YLA3
Helter-Skelter
Darlana Wolf
Ch KTK-II KRJ-II
Dawnfrost Monster
westf rt 170cm
Marvel
Jasione
White Daria
KTK-III KRJ-II
Donatello 85
KTK-II KRJ-II
Dreamscape FIN
KTK-II KRJ-II

Kilpailut

18.03.19 KRJ Caswell, GP: 5/30
22.03.19 KRJ Caswell, GP: 5/30
25.03.19 KRJ Susiraja, GP: 2/30
23.03.19 KRJ Duán Stable, GP: 2/30
24.03.19 KRJ Duán Stable, GP: 5/30
27.03.19 KRJ Duán Stable, GP: 2/30
30.03.19 KRJ Duán Stable, GP: 2/30
06.04.19 KRJ Duán Stable, GP: 5/30
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos
01.01.19 KRJ mestan nimi, luokka: tulos

Päiväkirja

Sisällysluettelo:
Kouluvalmennus I (8.3.19)
Kouluvalmennus II (20.3.19)

Kouluvalmennus I 8.3.2019 — Siru

Ratsukot jaettiin kahdelle ympyrälle (2 ratsukkoa / ympyrä) ja aloittelimme tehtävää. Ympyrälle lähdettiin aina päädystä. Otetaan ensin tehtävä käynnissä. Tullaan ensin siis ympyrällä käynnissä, joko oikeassa tai vasemmassa kierroksessa (riippuu siis kummalla ympyrällä menee) ja asetetaan puolet ympyrästä sisälle, puolet ulos. Jalat eivät saa siirtyä asetuksen mukana ympyrän keskustaa kohden. Otetaan ravi ja tehdään niin, että asetetaan ensin päädyssä sisään, sitten yhdellä neljänneksellä ulos ja taas seuraavalla neljänneksellä sisään ja jälleen viimeisellä neljänneksellä ulos. Teethän tarpeeksi suuren ympyrän! Kunnon pääty-ympyrät! Sitten lopussa vielä laukassa. Laukassa tehdään niin, että ensimmäisellä neljänneksellä sisäänpäin asetus ravissa. Seuraavalla neljänneksellä vastalaukan nosto. Edetään seuraavalle neljännekselle vastalaukassa ja otetaan ravi. Asetetaan ulospäin ja taas uudella neljänneksellä nostetaan laukka, mutta myötälaukka. Tullaan tehtävää niin kauan kuin tarpeelliselta näyttää. Vaihdetaan ympyröitä välissä, jotta molemmat suunnat keretään käydä hyvin läpi!

Ratsukot jaettiin ympyröille ja päätimme heti että luonteeltaan tasaisin ratsu menisi oriin kanssa samalla ympyrällä. Arvioimme Myyn käytökseltään parhaimmaksi, joten kyseinen ratsukko pääsi nauttimaan herrasväen seurasta. Kun tehtävä aloitettiin käynnissä, olisi Myy tahtonut heti ravailla, olihan alkuverryttelyt jo hoidettu! Asetukset sujuivat tältä pariskunnalta mukavasti. Myy oli hyvin kuulolla. Meera lähti hieman painumaan kohti ratsunsa harjaa, joten sain pariin otteeseen huomautella ryhdistä ja niin sanotuista ratsastajan palikoista. Ratsastaja kun koostuu neljästä eri palikasta: jalat, lantio, selkä- ja vatsalihakset, kädet. Jos alemmat palikat horjuvat ylemmillä palikoilla ilmenee ongelmia. Meeran vatsalihakset tahtoivat heltyä ja Meera meinasi jäädä vain matkustelemaan, joten ryhti sekä käsien asento ei näyttänyt niin ammattimaiselta. Meera huomasi ja korjasi heti virheensä. Pinttyneitä tapojahan ei hetkessä korjata, mutta tällä kertaa ratsastaja sai yllättävän hyvin korjattua oman asentonsa, liekkö johtui hevosen tasaisuudesta. Asetuksissa ei ilmennyt erityisiä ongelmia ja ravissa homma sujui lähes yhtä ketterästi kuin käynnissä. Istunta pääsi taas vähän retkahtamaan, mutta onneksi Meera parin huikkauksen jälkeen muisti taas mistä ne vatsalihakset löytyykään. Laukassa vastalaukka meinasi kokoajan vaihtua myötälaukaksi, tamma selkeästi oli sitä mieltä ettei tuommoiset vastalaukka hommat kiinnosta! Meera oli topakkana ja sai hyvin ratsunsa kulkemaan ja Myy väläytti muutamat hienot vastalaukat ja sittenhän se myötälaukkakin näytti paljon paljon paremmalta. Laukassa Meera muisti jo istunnan ja osasi myödätä lantiolla hienosti, kuitenkin säilyttäen keskivartalonsa tiukkana. Toiseen suuntaankin homma sujui yhtä hyvin. Kaiken alku ja juuri on aina ratsastajan oma istunta, siihen kannattaa kiinnittää huomiota. On hyvä välillä keskittyä jopa pelkästään istuntaan, sillä itsenäisesti oman ratsuna kanssa mentäessä harvemmin saa palautetta muilta ihmisitä, eikä itse huomaa oman istuntansa virheitä, ainakaan yhtä helposti.


Kouluvalmennus II 20.3.2019 — Siru

Tänään ratsukoille oli luvassa hieman eilistä tehtävää jäljittelevä tehtävä. Edelleen jatketaan ympyröiden, tällä kertaa tosin volttien, ja kokoratojen, sekä sen lisäksi vielä loivien kiemuroiden parissa. Aloitellaan tehtävää siten, että lähdetään käynnissä ratsastamaan voltit päätyihin. Volttien jälkeen asetetaan ratsua ulospäin ja ratsastetaan loivan kiemurauran muotoisesti. Puolessa välissä, noin suoristuksen kohdilla otetaan pysähdys ja asetus sisälle. Jälleen tehdään kulmaan voltti. Lyhyillä sivuilla siirrytään raviin. Harjoitusravista käyntiin, voltti ja taas ulos asetus loivalle kiemurauralle kunnes päästään keskelle. Tullaan tehtävää ensin käynnissä. Sitten otetaan ravissa sama homma ja lyhyille sivuilla laukka. Kun tehtävä sujuu loivilla kiemuraurilla, siirrytään tekemään niin, että tullaan ulosasettaen toinen kokorataleikkaa ja sisään asettaen toinen kokorataleikkaa. Edelleen tehdään voltit kulmiin ja lopulta laukka lyhyelle sivulle. Ensin kuitenkin ihan vain käynnissä koko homma ja ravia päätyihin. Kun homma sujuu niin lisätään laukka mukaan. Jos homma näyttää liian helpolta, voi oman ratsun kanssa kokeilla tulla koko juttu vielä laukassakin! Muista tuntuma!

Myy alkoi olla jo melko väsynyt tähän kouluvääntämiseen, mutta vielä löytyi puhtia! Volteilla ulospäin asettamiset eivät enää tuottaneet päänvaivaa eilisen skarppaamisen jälkeen. Voltin jälkeen kun lähdettiin loivalle kiemurauralle Meera sai käyttää hieman napakammin pohjettaan ohjatakseen ratsuaan. Puolessa välissä ratsukko pysähtyi, mutta Myyllä oli kiire liikkeelle. Meeran oli rentouduttava ja hengitettävä syvään ulos kun hän halusi ratsunsa pysähtyvän. Tehtävä sujui hyvin ja kun päästiin laukkaamaan niin Myystähän kuoriutui aivan uusia puolia! Meera pääsi nauttimaan muutamasta ilopukistakin! Niin innoissan Myy laukkasi lyhyet sivut. Voltit menivät melko vauhdikkaasti, mutta kuitenkin niin, että Meera kerkesi hyvin mukaan ja pääsi kunnolla käsiksi tuntumaan. Meera päätti ratsuineen koittaa tulla koko tehtävän vielä laukassa. Myy meni todella nätisti laukassa, piti vain tehdä muutamia puolipidätteitä, hengittää rauhallisesti ja tadaa Myy meni rentoa ja silti napakan näköistä, tahdikasta laukkaa jota oli selkeästi mukavaa työstää.


VRL-00816

virtuaalihevonen

© Bloomsbury 2019. Kuvat © Dressurstaal van Teuvel.