Loitsulan Myrick aka Myrikki
s. 20.05.2018     ikä: 6v.
Welsh A, ori
Voikonkimo, 118cm

Omistaja Loitsula, VRL-14586
Ylläpidossa Kupperiskujan tallilla

Kouluratsastuspainotteinen, Helppo A


Varsana niin kovin ujo Myrick - tai Myrik on iän myötä reipastunut, mutta silti enemmän hiljaista sorttia. Aikuisiällä Myrikistä kuitenkin kuoriutunut miellyttävä tyyppi, joka tekee mielellään tuttavuutta niin ihmisten kuin lajitoveriensakin kanssa. Se on pohjimmiltaan äärettömän seurallinen ja jaksaa temmeltää tuttujen kamujen kanssa. Sopuisa poni, joka mieluiten itse väistää toista kuin alkaa nahistelemaan. Ihmistä kohtaan kiltti ja melko kuuliainen, vaikka toki saattaa testata varsinkin uusia tuttavuuksia esimerkiksi pelleilemällä taluttaessa tai pinkomalla karkuun tarhasta haettaessa. Tajuaa kuitenkin nopeasti, kenen kanssa ei aleta pelleilemään, jos ponia on komentanut napakasti sen riehuessa turhuuksia. Hoitaa ja varustaa poni on kiltti, joskin utelias. Helpoimmalla pääsee, kun sen laittaa käytävälle kiinni molemmin puolin, niin se ei pääse pyörimään eikä häseltämään jatkuvasti.

Ratsuna poni on kevyt ja kuuliainen, etenee aina omalla moottorilla ja on intona uusista jutuista. Se liikkuu korkein, hieman liioitelluin askelin ennekuin rentoutuu. Tärkeintä on, että Myrikin saa ratsastettua tuntumalle ja ohjan päähän. Sen on hyväksyttävä ohjan tuki sekä ratsastajan pohkeet sen kylkien ympärillä, vaikka alkuun se niitä saattaa paetakin ylöspäin. Rennolla taivuttelulla ja varsinkin siirtymisillä saa orin kuulolle nopeasti, se alkaa liikkua oikein ja hakeutuu sievään muotoon. Laukkaa pontevasti ja ylöspäin, vaatii ratsastajaltaan vatsalihaksia! Laukkaa onkin hyvä ratsastaa hieman pitemmäksi ja kun ponin antaa venyttää kaulaansa liike muuttuu rauhallisemmaksi ja ennen kaikkea helpommaksi istua! Maastossa innokas ja pirteä, mutta ei poistu paikalta vaikka jotain jännittävää tai yllättävää tapahtuisikin. Parhaimmillaan kaverin kanssa, yksin saattaa hermostua liikaa.

Sukuselvitys

isä Mewian Maxwell

  Welsh A, 117cm
  Kimo
  KTK-I, VAR-I, KV-II
ii. Mix Max
rtkm wA 117cm
Ch, KTK-II, KRJ-II, YLA3, VPA-2, VWY-II
iii. Armageddon
iie. Chinese Words
ie. Anghrist Linette
mkm wA 118cm
KTK-II
iei. Eoin Coed Efail
iee. Meilyr Trecynon
emä PP's Megara

  Welsh A, 121cm
  Voikko
  KTK-I
ei. Eiddof Tywysog
vkko wA 121cm
KTK-III, YLA2, VWY-II, ERJ-III, VVJ-II, KRJ-III
eii. Eiddof Hogyn
eie. Eiddof Euraid
ee. Maddocks Mulan
vkko wA 121cm
KTK-I
eei. Eynon Glythvyr
eee. Teague Marian

Valokuvagalleria Myrikistä

Kilpailukalenteri & palkintokaappi

Päivämäärä Laji Järjestyspaikka Taso Tulos Kilpailija
15.12.2018 Match Show   Decnen virtuaaliset 4. Muut ponit PUN5, näyttelyiden elastisin * Viljami Tanner
22.12.2018 Irtohypytystilaisuus   Decnen virtuaaliset 1. Pienet ponit, 90cm 1/5, 17,5p. * Viljami Tanner

Rakas päiväkirja...

1. marraskuuta 2018 - Ylläpitoponi nimeltä Myrikki

Kaikkihan tietää, että Kupperiskuja sponsoroi poniratsastajia, mutta ennen kaikkea tarjoaa heille mahdollisuuden omaan vuokrahevoseen, jolla valmentautua ja kilpailla. Kesällä meille vuokraajaksi tuli Viljami Tanner, jonka taidot ja intohimo selvästi veti kouluratsastuksen puolelle. Meiltä silloin löytyi suuri hannoverruuna, jolla Viljami paljon ratsastikin. Vaan hevonen oli kooltaan liian suuri, jonka vuoksi Viljami joutui nähdä paljon vaivaa, että sai hevosen läpiratsastettua. Nuori poika kun ei voi pituudellaan ainakaan kehuskella.

Lokakuun lopussa sitten tuli foorumilla vastaan ylläpitoilmoitus Loitsulan welshponista, joka tarvisi selkäänsä junnuratsastajan, jolla on mahdollisuus viedä ponia eteenpäin. Ja näimpä, Viljamille sopiva ratsu oli löytynyt. Ja tietenkin myös itselleni, olenhan vielä(kin) ponikokoinen. Se ilo tässä pienessä koossa onkin, että on ikuinen poniratsastaja!

Tänään sitten viimein onkin se päivä, kun lähdemme Myrikkiä hakemaan. ♥ Se on hurjan söpö ja valloittava luonteeltaankin! Laitan heti Viljamin tutustumaan poniin kun se Kupperiskujaan saapuu, niin saa hän virallisesti aloittaa päiväkirjan pidon.

- Ruusa

15.12.2018 - Match Show

"Seuraava pari asteli kehään ja tuomarista alkoi jo hiljalleen tuntumaan ettei nämä komeaakaan komeammat ja kauniimmat ponit lopu ikinä. Sillä kerta kerralta kehään asteli upeita poneja. Miten tässä sitä voisi laittaa niitä paremmuusjärjestykseen? Seuraavaksi meillä oli kehässä ruuna Kunkku ja ori Myrikki. Ratsuponiruuna Kunkku tuli näistä ensimmäisenä arvosteluun. Erittäin kauniin kärinen ja asiallisesti käyttäytyvä poni esiintyi tänään maltillisesti, mitä nyt kerran tai pari piti koittaa jos esittäjän taskusta olisi sittenkin löytynyt jotain herkkuja. Hieman seisominen alkoi olemaan tylsää loppua kohden, mutta liikkeitä esittäessä ruuna jäi positiivisessa mielessä mieleen. Parina ruunalla oli pieni ja hieman aran oloinen Myrik. Orin piti ensin hieman pelätä kaikkia kehän koristeita, mutta kun pienen puhinan jälkeen päästiin esiintymään se sujui erittäin hyvin. Ori on erittäin komea, sopusuhtainen ja rodunomainen ja se liikkuu todella hienosti. Tänään punainen ruusuke tässä tasaväkisessä parivaljakossa menee kuitenkin Myrikille."
- Decne, tuomari

22.12.2018 - Irtohypytystilaisuus

5 - 3,5 - 4,5 - 3,5 + 1,5 = 17,5 pistettä
"Yhteistyökykyinen, erittäin hyvän näköinen poni. Hyppää erittäin hyvällä tekniikalla. Todella kapasiteetikas."
- Decne, tuomari

Myrikki valmentautuu

© Kupperiskujan talli, Sam Leech (CC BY-SA 2.0), MV & luonteen on kirjoittanut Elva VRL-14586
Tämä on virtuaalihevonen! This is a sime-game horse!