Red Blood Sky xx aka Red
s. 05.04.2017     ikä: 8v.
Englantilainen täysiverinen, tamma
Ruunikko, n. 178cm

Kasvattanut Ferngrove Thoroughbreds
Omistaja Meera (VRL-14752)

Kenttäpainotteinen, CIC2
VH18-006-0429


Loppuvuosi 2018 oli ollut melkoista tahkoamista Naaman ja Neran kanssa esteradoilla. Valtaosassa kilpailuista oltiin sijoituttu ihan viimeisille sijoille, kun hevoset alisuorittivat. Kotona ne treenasivat aivan loistavasti, mutta sitten itse kilpailutilanteessa kaikki menivät aivan taikinaksi. Motivaationpuutos alkoi näkymään omassa ratsastamisessani, joten jotain oli keksittävä. Konsta sai siis jälleen vetovastuun Naaman kanssa kilpailemisesta, kun taas Kiia pääsi tutustumaan paremmin Neraan ja suuntaamaan katseet kohti tulevaa kautta. Puolestaan me Leevin kanssa käytiin pitkä keskustelu siitä, että mikä olisi seuraava kääntö. Siisii tulisi kilparadoille vasta kesällä Pyrrestä puhumattakaan. Masi taasen ei soveltunut korkeille esteluokille. Kerrankin yhdessä tuumin me päätettiin, että nyt ostettaisiin kunnon kilpahevonen. Siis oikeasti hyvä; suhteellisen nuori, jolla kumminkin pääsisi jo vähän kisaamaan sekä harjoittelemaan. Suvukas, jolla olisi jalostus- tai siitosarvoa tulevaisuudessakin. Semmonen näppärä peli, joka hyppäisi vähintään 110cm ratana.

Red oli oikea löytö. Se tuli tuolloin samana iltana vastaan Facebookin markkinapalstalla, jossa kerrottiin, että Red Blood Sky xx oli englantilainen täysiveritamma, kääntymässä 8-vuotiaaksi, kenttäpainotteisesta suvusta tuleva jenkkituonti. Yhdysvalloista Red oli tullut Suomeen joulukuun alussa eli oli kerennyt ihmetellä Suomen vähälumista maisemaa vajaan kuukauden. Myyjän kanssa rupateltiin ensin messengerissä ja sitten puhelimessa. Hevosesta oli tehty ostotarkastus eikä sieltä löytynyt mitään muutamaa hammaspiikkiä lukuunottamatta. Hevonen oli kuulemma arvostetulta täykkärikasvattajalta tullut, jossa Red oli syntynytkin. Pikaisen googlauksen perusteella Ferngrove Thoroughbreds kuulosti juuri sille, mitä minulle kerrottiin. Me sovittiin koeratsastus seuraavalle päivälle eli 23.12. "Otetaampa koppi sitte varuiks mukaan", muistan sanoneeni Leeville.

Onneksi se koppi otettiin mukaan. Red Blood Sky muutti Kupperiskujaan aatonaattona. Me köyhdyttiin rahallisesti aivan tosi paljon, mutta mitäpä muutakaan sitä lapsettomana pariskuntana tekisi? Me ostettiin Leevin kanssa valtavan suuri kokoinen täykkäritamma, joka oli oikeasti yhtä jalkaa. Se koeratsastus teki itseeni niin suuren vaikutuksen, että Red oli saatava. Tuija Hongisto - eli Redin silloinen omistaja ja myyjä - oli myös samaa mieltä, että tuo hevonen sopi minulle. Se oli jotenkin kuin unessa koko hevosen osto. En olisi koskaan uskonut, että noin nopeasti löytäisin sopivan ratsun saatika sitä, että hevoseen voi oikeasti rakastua ennen kuin sitä edes näkee! Red oli kaikkea sitä, mitä me Leevin kanssa etsittiin.

Sukuselvitys

isä Silver Seven Sins xx

  Englantilainen täysiverinen, 180cm
  Punaruunikko
ii. Silver Sights xx iii. Silver Sin xx
iie. Tangerine Rose xx
ie. Sandallund's Palema xx iei. Pearaschino Bourbon xx
iee. Zapatista xx
emä Bloody Mary xx

  Englantilainen täysiverinen, 175cm
  Mustankimo
ei. Patriot xx eii. One Man Stand xx
eie. Fabrix Miss Essandri xx
ee. Blood Sky xx eei. Cardinale xx
eee. Red Blood Baby xx

Valokuvagalleria Redistä

Kilpailukalenteri

! Red kilpailee myös porrastetuissa kenttäkisoissa. Sen ominaisuuspisteet näet täältä.

Päivämäärä Laji Järjestyspaikka Taso Tulos Kilpailija
09.01.2018 KERJ   Niiranvaaran oriasema Helppo 08/28 Meera Laukka
18.01.2018 Askeleiden laatu   Aurotaipale Ratsastustunti Kuittaus päiväkirjassa Meera Laukka
19.01.2018 Nuorten ja aloittelevien harjoituskisat   Stall Sjöholma LK 3. Helppo A 00/00 Meera Laukka
24.01.2018 Esterataharjoitukset   Stall Sjöholma 90cm 00/00 Meera Laukka
30.01.2018 KERJ   Kaihovaara Helppo 07/30 Meera Laukka
23.02.2018 KERJ   Auburn Estate Helppo 18/30   (92.6) Meera Laukka

Rakas päiväkirja...

Red valmentautuu

© Kupperiskujan talli, Sam Leech (CC BY-SA 2.0), Øyvind Nondal (CC BY-NC 2.0)
Tämä on virtuaalihevonen! This is a sime-game horse!