Tassulan Täplä aka Täplä
s. 12.10.2018     ikä: 4v.
Risteytysponi, ruuna
Mustankirjava, n. 120cm (ei mitattu tarkkaa korkeutta)

Kasvattanut Käpälämäen ponitalli
Omistaja Kupperiskujan talli (VRL-14752)

Maailman moninponi, heC/60cm/noviisi
VH18-102-0037


Kaikkea pitää kokeilla ja mä kokeilin risteyttää shetlanninponin ja welshponin. Lopputuloksena on mitä hurmaavin Tassulan Täplä, noin 120 senttimetriä korkea ponipoika, jossa yhdistyvät sekä shetlanninponin että welsh mountainin parhaat puolet!

Mikäli olet kyllästynyt elämään tasaisen tylsää elämää, jossa kaikki päivät toistavat toisiaan, tässä on etsimäsi pelastus JUURI SINULLE! Täplä pitää takuulla huolen siitä, ettei yksikään päivä ole enää samanlainen. Toisinaan Täplä täysi aasi, joka odottaa olevansa oikeutettu hinauspalveluun tallista tarhaan. Vastapainoksi tälle Täplä on usein itse innokas hinaamaan taluttajaansa (ruohotupsulta toiselle.) Mitään sellaista ei ole, mitä Täplä ei osaisi tai voisi tehdä. Yleensä se ei viitsi, koska palkinnoksi saa liian vähän herkkuporkkanoita. Täplä on oikein mainio esteponi ja hyppää kyllä kokoisekseen poniksi isoja esteitä, jos sen vain saa motivoitua liikkeelle.

Täplä on erikosilahjakkuus monessa lajissa, kuten loimien tuhoamisessa, pienten lasten kiusaamisessa ja laiskottelussa. Nyt tämä täydellinen pikkuponi etsii omaa ihmistään. Uudelle kodille Täplällä on kaksi kriteeriä: ruokaa on tarjolla rajattomasti ja koskaan ei tarvii tehdä mitään jos ei halua.

No niimpä, tällä perusteella me tehtiin Merin kanssa kaupat Täplästä. Ajatuksen tasolla melko lihavan risteytysponiruunan osto oli ihan loistava! Se oli mulle aivan loistava joululahja, sillä kaupathan sinetöitiin 21.12.2018. Poniratsastaja en enää tosin ollut, mutta kyllähän mä satunnaisia ratsasteluja voisin tuon söpöliinin kanssa tehdä. Silloin kun Täplä seisoi Kupperiksen tallikäytävällä oli Viljamin ilme sellainen, että vie se poni nyt takaisin. Sehän oli tottunut solakkaan ja sutjakkaaseen Myrikkiin, joka ei ollut tällainen... mätisäkki. Oli se ehkä vaikeaa itsekin kuvitella, että Viljami hyppäisi onnesta soikeana Myrikin satulasta Täplän pyöreään selkään, varsinkin kun ratsukko oli nyt löytänyt sen yhteisen, täydellisen harmonian. Se totuus iski vasten kasvoja muutaman päivän päästä Täplän ostosta ja muutosta. Tarkalleen ottaen 24.12. Kyllä, jouluaattona.

Sillon jouluaattona Täplä karkasi lankatarhastaan, missä se oli ollut muutaman päivän jo, ennen kuin poni siirrettäisiin pihattoon Pyrren ja Myrikin kanssa. Huomasin keittiön ikkunasta, kun mustanvalkea pylly vilahti tallin nurkalle. "Ei helvetti soikoon", inahdin. Ikinä en ole juossut niin kovaa aamutossuissani pihalle metsästämään lihavaa ponia, joka juoksi ympäriinsä kuin tryffelipossu. Ponin turpa viisti maata ja sen takapuoli pompotteli laukan tahdissa niin, että sen lautasten päällä olisi pysynyt viinilasi pystyssä. Sitten mun maailma pysähtyi. Täplä nosti päänsä, kiristi vauhtiaan ja aivan ankaralla ilmavaralla pomppasi lankkuaidan sisälle, jossa tarhasi kasvukipujaan poteva Siisii. Poni painoi korvansa kiinni niskaan ja syöksyi Siisiitä kohti hampaat irvessä. Kaunis tammani seisoi äimänkäkenä paikallaan, kiljuen minkä kurkustaan pystyi. Täplä haukkasi tamman loimitettua kylkeä, käänsi sitten takapuolensa ja potkasi sitä niin, että kuulin sen mätkähdyksen. Se ääni oli järkyttävä. Täplä teki saman uudelleen kunnes tulisieluinen Siisii heräsi siihen, mitä oli tapahtunut. Suuri mustankimo nousi sillä nanosekunnilla pystyyn ja alkoi huitomaan etujaloillaan pientä ponia kohti. Täplä suuntasi menomatkansa juuri samaan kohtaan, mistä oli tullutkin. Valkoisella hangella se hetken aikaa sutasi, mutta pääsi loikkaamaan aidan yli juuri ennen kuin Siisii kerkesi hyökätä se kimppuun. Täplä kaatui huonon lähestymisen johdosta kyljelleen, nousi ripeästi ylös (noin lihavaksi poniksi) ja suuntasi turpansa heinäpaalille. Onni onnettomuudessa: Täplällä ei ollut vielä kenkiä ja Siisiillä oli iskunvaimentimena 200g tallitoppaloimi, jonka päällä vielä 200g ulkotoppaloimi. Kerrankin, oi kerrankin, me vältyttiin loukkaantumisilta!

Siitä lähtien on Täplä tarhannut antenni päässään eikä ole enää uskaltanutkaan kokeilla toisten tarhoihin karkaamista. Vaikka kyllä se edelleen omasta tarhastaan tai pihatosta päättää ottaa hatkat. Mikä Täplän pysäyttäisi?

Sukuselvitys

isä Piglet Picks Blueberries v. Fryup

  Shetlanninponi, 103cm
  Rautias tobiano
  3 Star Prospect
ii. Am I Heffalump? iii. Winnie The Pooh
iie. Three O'Clock
ie. Shake the Strawberry Smoothie iei. Broken Blueberry
iee. Rosered Raspberry
emä Kyleigh Dawn

  Welsh mountain, 119cm
  Ruunivoikonpäistärikönkimo
ei. Eiddof Diafol   (ERJ-II, VVJ-III) eii. Gemyddiaeth
eie. Eiddof Geneth
ee. Abercastle Kayna eei. Abercastle Mallolwch
eee. Abercastle Kendra

Valokuvagalleria Täplästä

Kilpailukalenteri

Päivämäärä Laji Järjestyspaikka Taso Tulos Kilpailija
29.12.2018 Show-näyttelyt   Decnen virtuaaliset Lk 4. Muut ponit 00/00 Rosa-Marie Laukka

Rakas päiväkirja...

21.12.2018 - Täplä kotiutuu Kupperiskujaan

"Paljon onneaa vaan mulle, paljon on...", Ruusa lauleskeli ja tanssahteli tallikäytävällä, jonka käsissä seisoi korviaan luimisteleva kirjava poni. "Haloo, nyt on joulu!", Viljami huomautti pilvilinnoissaan haaveilevalle tallin pitäjälle. "Taas toivotus hyvän joulun, taas toivotus hyvän joulun!", vaihtui rallattelu nuoren ponipojan huomautuksesta. "Jos kukaan, ikinä kukaan mun kavereista erehtyis tulemaan tänne, niin ne pitäis teitä aivan pimeinä", Viljami pyöritteli silmiään. Ruusa repesi kesken kertosäkeen nauruun ja siinä samassa kirjava poni alkoi kaivamaan maata. "Oi anteeksi Herra Uusi Tulokas! Meinasin unohtaa esitellä sinut söpöliini", Ruusa kumartui Täplän korkeudelle ja silitti sen leveää otsaa. "Tämä on siis Tassulan Täplä, risteytysponiruuna ja maailman moninponi! Se on Viljami sulle toinen uusi kaveri. Saatte alkaakin tutustumaan jos vaan raaskin tämän sulle antaa", nainen huokasi ja halasi lihavaa ponia. "Mitä ihmettä sä kuvittelet, että mä tolla teen?! Ei voi olla totta Ruusa näitä sun ostoksia...", Viljami huokasi jälleen kerran ja lähti kävelemään tallista pois. Ruusa jäi katsomaan ulos katoavaa ponipoikaa.

"Kyllä sen mieli vielä muuttuu poniseni", Ruusa sanoi Täplälle, joka alkoi olemaan jo malttamaton tallikäytävällä. "Ota ensin porkkana, sitten mennään heinille", hän sanoi ja ojensi taskustaan puolikkaan porkkanan. Poni ahmaisi sen kitaansa ja nielaisi pureskelematta. Sen korvat kääntyivät viimein höröön ja pää kallelleen. "Höpö höpö, lisää et saa, ahmatti!", Ruusa naurahti ja lähti viemään uutta ostostaan karsinaan.
Odottakaahan vain Kupperiskujan väki, Täplä ei ehkä olekaan niin mutkaton miltä näyttää.

Täplä valmentautuu

© Kupperiskujan talli, Sam Leech (CC BY-SA 2.0), tarkista kuvaaja
Tämä on virtuaalihevonen! This is a sime-game horse!